21_03

Заняття гуртка "Любування природою"

 29.03. Тема заняття: "Весняні сюрпризи"


Мета: розвиток вміння сприймати красу навколишнього середовища, навчання спостережливості, формування навичок усвідомленого сприймання.


Прокинулася від зимової сплячки жива природа. На деревах і чагарниках набрякли бруньки. Незабаром із землі з’являться перші весняні квіти. Вже зараз подекуди можна спостерігати, як пробиваються зелені паростки.

Прихід весни завжди супроводжується особливим ароматом свіжості. Цей запах відчувається настільки чітко, що його ні з чим не сплутаєш. Його навіть можна розбити на періоди. Початок весни пахне м’якою вогкістю. Сніг тане, по дорогах течуть дзвінкі струмки, з дахів падають крапельки. Весна як ніби змиває залишки зими, готуючи ґрунт для своєї краси.

Трохи пізніше з’являється запах мокрої землі. Вона відтає після зимової холоднечі та прокидається. Часто вранці над землею встає туман. Хоч цей час не дуже люблять за велику кількість бруду й калюж, але це необхідний етап для пробудження природи та появи свіжої зелені. Незабаром бруд зникне, а на його місці з’явиться багато трави та квітів.

Весна змінює все навколо. Незалежно від того, де ви знаходитесь — в місті або в лісі — її прихід можна помітити скрізь. Навколишня природа оновлюється і перетворюється, набуваючи чудового весняного вигляду.


ВІДЕО для натхнення

Приліт птахів навесні - ще один із весняних сюрпризів, вже чути їхній багатоголосий гомін. Весняна мелодія прийшла на зміну зимової тиші та звуків холодного вітру. Все оживає...

Ознайомтесь із видами птахів, які першими прилітають навесні.

ВІДЕО

Завдання 1:

  • напишіть свій власний список із 10 змін у природі навесні, які помітили саме ви.

Завдання 2:

  • знайдіть свій улюблений вірш про весну (перепишіть або роздрукуйте його)

Завдання 3:
  • малювання або створення фотоколажу чи підбір окремих власних фото на тему "Кольори моєї весни" / “Моя весна"
(це можуть бути фото як з вами, так і без вас: природа, рослини, тварини і т.д., головне, щоб фото відповідали тематиці).

Попереднє заняття

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сортування сміття

 ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ!